SZABADSÁG ÁTVITELE A KÖVETKEZŐ ÉVREA munka törvénykönyve szerint a szabadságot alapvetően az esedékessége évében kell kiadni.
szabadság kiadása, szabadság átvitele a következő évre, szabadság átvitele jövőre,
Ha a munkaviszony október elsején vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki a szabadságot.
Ha a szabadságot a munkavállaló oldalán felmerült ok miatt nem lehetett az előbbieknek megfelelően kiadni, az ok megszűnésétől számított hatvan napon belül azt a munkáltatónak ki kell adnia.

Az esedékesség évében kell kiadottnak tekinteni a szabadságot, ha igénybevétele az esedékesség évében megkezdődik és a szabadság következő évben kiadott része nem haladja meg az öt munkanapot.

A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén - kollektív szerződés rendelkezése alapján - a szabadság egynegyedét az esedékességet követő év március 31-ig adja ki.
szabadság kiadása, szabadság átvitele a következő évre, szabadság átvitele jövőre,szabadság kiadása, szabadság átvitele a következő évre, szabadság átvitele jövőre, 
szabadság kiadása, szabadság átvitele a következő évre, szabadság átvitele jövőre,

Szabadság átvitele a következő évre