NAV ellenőrzés, adőellenőrzés NAV ELLENŐRZÉS

NAV ELLENŐRZÉS

2020. 28. hét


A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.


ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 1. és 17. között a III. kerületi Római parton a számla-, nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá az építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.


BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.


BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai július 6. és 12. között, hétfőn Szentlőrincen, a vendéglátóhelyeken, kedden Villányban, a szőlőbor-termelőknél, csütörtökön pedig Komlón, a Tesco Áruház üzleteiben ellenőriznek.

A próbavásárlások mellett a revizorok vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az áruk eredetét is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok azt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.


BÉKÉS MEGYE

2020. július 6. és 17. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületeken. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.


BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 13. és 16. között Borsod megyében ellenőrzik a különböző építési területeken dolgozó vállalkozásoknál a foglalkoztatás szabályszerűségét.


CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai július 6. és 8. között fokozottan ellenőrzik a megyében a fagylaltozókat, cukrászdákat, kávézókat.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek áfa gyűjtőinek használatát vizsgálják.


HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2020. július 7. és 9. között építkezéseken, piacokon és közterületeken ellenőriznek a megyében. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.


HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júliusban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a cukrászdát, fagylaltozót üzemeltető vállalkozásoknál.


JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a közterületeken, strandokon, fürdők területén értékesítést végző vállalkozásokat ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.


KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között a cipő- és ruhakereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

AA NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. július 6. és 10. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 6. (hétfő) Balassagyarmat és környéke,
július 7. (kedd) Bátonyterenye és környéke,
július 8. (szerda) Salgótarján és környéke,
július 9. (csütörtök) Pásztó és környéke,
július 10. (péntek) Szécsény és környéke.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.


PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 6. és 12. között az autószerelőket ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.


TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 6. és 17. között a fagylaltozókat, cukrászdákat és a szezonális termékeket árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2020.07.06. Bátaszék
2020.07.07. Tolna
2020.07.08. Simontornya
2020.07.09. Tamási
2020.07.10. Bonyhád
2020.07.13. Nagydorog
2020.07.14. Paks
2020.07.15. Hőgyész
2020.07.16. Dombóvár
2020.07.17. Őcsény

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.


VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.


ZALA MEGYE

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 1. és 12. között a fagylaltozókat, kávézókat, cukrászdákat ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsődlegesen a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát ellenőrzik.

Forrás: NAVNAV ELLENŐRZÉS letöltések


Kis István üzleti tanácsadó
https://cegvezetoknek.hu
Kis István üzleti tanácsadó
cegvezetoknek@gmail.com
(06) (20) 504-4991

Kattintson ide, ha nem akar százezreket, milliókat veszíteni!