Céges személyautó vásárlása


Autóvásárlás vagy lízing?

A céges autóvásárlás és a lízing között az a különbség, hogy a lízing során a kiválasztott autót a lízingcég vásárolja meg, és havidíj ellenében bérbe adja az ügyfélnek, így a futamidő alatt a lízing cég tulajdona marad a gépjármű.

A törvényi szabályozás lehetővé teszi, hogy ne csak új, hanem használt autót is lehessen lízingelni. A fő különbség tehát a tulajdonjog alakulásában van, hiszen a hitelből történő vásárlás vagy az egy összegben történő fizetés esetében a gépjármű rögtön a vásárló tulajdona lesz.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy a tulajdonjog megszerzéséért összességében kevesebb pénzt fog a járműre költeni.
céges személyautó, céges személyautó vásárlása,
Saját tulajdonú autó esetén a gépjármű szabadon használható, lízing esetén azonban ez korlátozott lehet.
A nyílt végű pénzügyi lízing előnye azonban, hogy a lízingdíj ÁFA-ja az erre vonatkozó feltételeknek való megfelelés esetén visszaigényelhető.
A pénzügyi lízingen túl, operatív lízing igénybevételére is van lehetőség, amit akkor érdemes megfontolni, ha a tulajdonjog megszerzése nem kulcsfontosságú.
Az operatív lízing, azaz a tartós bérlet előnye, hogy a kifizetett havi bérleti díj elszámolható költségként, valamint nem kötelező az önerő.
A havidíj minden szolgáltatást és adófizetési kötelezettséget tartalmaz (cégautó adó és gépjárműadó), valamint az adminisztrációja is egyszerűbb a többi lízing fajtához képest.

A megvásárolt járműveket lehetőség van egy flottakezelő cégre bízni.
Ennek az a lényege, hogy a tulajdonos mentesül a céges autók üzemeltetésétől karbantartásától és az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatoktól.
A kiszervezésnek köszönhetően nem kell foglalkoznia az ügyintézés terheivel sem.
A szolgáltatás lényege, hogy bármekkora méretű flotta kialakítható, néhány darabtól egészen a több száz céges autóból álló állományig.
céges személyautó, céges személyautó vásárlása,céges személyautó, céges személyautó vásárlása,
Céges személyautó vásárlása AJÁNDÉK

Céges személyautó vásárlása 2024, céges személyautó vásárlása

Céges személyautó vásárlása 2024, céges személyautó vásárlása