KIEMELT NAV ELLENŐRZÉS


A Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2018. június 11-től országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik. Az ellenőrök megjelenésére fokozottan lehet számítani az V., VI.. VII., IX. kerületekben. Az ellenőrzések során a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetése, a foglalkoztatottak bejelentése és a készpénzkészlet vizsgálata mellett fokozott figyelmet fordítanak a munkatársak a jövedéki termékek forgalmazásának vizsgálatára is.
 


NAV ellenőrzés VI. 18 - 22.


BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai június 18. és 20. között, Harkányban, Komlón, Mohácson, valamint Szigetváron végeznek ellenőrzéseket.

Harkányban a cukrászdákban, vendéglőkben, Komlón pedig a kiskereskedők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Mohácson és Szigetváron a ruházati kiskereskedőknél, és az ajándékboltokban az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

BÉKÉS MEGYE

2018. június 19. és 22. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a vendéglátósokat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a megfelelő áfamérték alkalmazását az éttermi vendéglátásban, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás kötelezettségének teljesítését.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik a fagylaltozóknál, cukrászdáknál és zöldségeseknél a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak ellenőrzésekre:

június 18. (hétfő) Sárospatak
június 19. (kedd) Miskolc
június 20. (szerda) Edelény
június 21. (csütörtök) Kazincbarcika
június 22. (péntek) Miskolc

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. június 18. és 22. között Dunaújvárosban, Székesfehérváron és Móron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást szabályszerűségét, illetve forgalomszámlálást végeznek.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. június 18. és 22. között:
június 18. hétfő: Hajdúdorog
június 19. kedd: Hajdúnánás
június 20. szerda: Debrecen
június 21. csütörtök: Nádudvar
június 22. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 25. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
június 18. (hétfő): Egerfarmos
június 19. (kedd): Mátraszentimre
június 20. (szerda): Tarnaörs
június 21. (csütörtök): Heréd
június 22. (péntek): Maklár

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. június 18. és 22. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

június 18. (hétfő) Salgótarján és környéke
június 19. (kedd) Rétság és környéke
június 20. (szerda) Szécsény és környéke
június 21. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke
június 22. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV