KIEMELT NAV ELLENŐRZÉS

A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai április 16-tól a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését vizsgálják.


NAV ellenőrzés itt várható a napokban
(az alábbi igazgatóságok jelezték)

KELET-BUDAPEST

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. 05. 21. és 27. között – a tavalyi évhez hasonlóan – fokozottan ellenőrzi a VI. és VII. kerületi jövedéki kiskereskedőket. A szakemberek a jövedéki előírások betartása mellett a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és a NAV felé fennálló tartozásokat is vizsgálják.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai revizorai május 21. és 23. között Bogádon, Komlón, Kozármislenyben, Siklóson, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Bogádon és Komlón a kiskereskedelmi tevékenységet végző adózók számíthatnak a revizorok megjelenésére, ahol a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Kozármislenyben és Siklóson elsősorban a vendéglátóhelyeket keresik fel a hivatal munkatársai.

A megyeszékhelyen továbbra is a piaci kiskereskedők, illetve a közérzetjavító szolgáltatók számíthatnak ellenőrzésekre.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 22. és 25. között fokozottan ellenőrzik a közterületi eperárusoknál, zöldségeseknél, vendéglátóhelyeken a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak fokozottabb ellenőrzésekre:
- május 22. (kedd) Sárospatak
- május 23. (szerda) Kazincbarcika
- május 24. (csütörtök) Encs
- május 25. (péntek) Miskolc

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. május 22. és 25. között a pékségekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, illetve az online pénztárgépek használatát.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 22. és 25. között:
május 22. kedd: Debrecen
május 23. szerda: Debrecen
május 24. csütörtök: Debrecen
május 25. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 21. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
május 22. (kedd): Gyöngyös
május 23. (szerda): Ecséd
május 24. (csütörtök): Nagyréde
május 25. (péntek): Demjén

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 22. és 25. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
május 22. (kedd) Komárom és környéke,
május 23. (szerda) Dorog és környéke,
május 24. (csütörtök) Kisbér és környéke,
május 25. (péntek) Tatabánya és környéke.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, de akár forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A közzétett információ nem zárja ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 22. és 25. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
május 22. (kedd) Rétság és környéke
május 23. (szerda) Pásztó és környéke
május 24. (csütörtök) Balassagyarmat és környéke
május 25. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik májusban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 21. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
május 22. (kedd): Nyíregyháza
május 23. (szerda): Rakamaz
május 24. (csütörtök): Kisvárda
május 25. (péntek): Napkor

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében.

Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 22. és 25. között az ajkai és a tapolcai járás területén kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint a vendéglátóhelyeket.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 21. és 28. között kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcsárusokat.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áru eredetét és a pénzkészletet is vizsgálhatják.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a megye más településein is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV